1104129.jpg

1104131.jpg

Siinä on yksi joululahjatekeleistäni. Päätin laittaa kuvan näytille jo nyt, koska sen saaja tuskin vierailee blogissani. Laukku on neulottu helmineuleella ja yläosaa on hiukan virkattu kiinteillä silmukoilla. Laukkukahvat on virkattu kiinni.

Alunperin tuosta piti tulla meikkipussi täältä löytyvällä Floran ohjeella, mutta jossain vaiheessa meikkipussista kehittyikin laukku ja kun oikein mietin, niin Florasta on kopsattu vain idea kukkaan ja helmineuleeseen. Kukkakin on hivenen erilainen kuin Florassa, mutta samalla tyylillä toteutettu.
Laukkuosa olisi saanut olla isompi, mutta neuloin tuota kahteen asti yöllä enkä enää yksinkertaisesti jaksanut neuloa pidempään. Minunhan oli saatava se ehdottomasti heti kerralla valmiiksi.

Laukun lisäksi en ole saanutkaan muuta valmiiksi. Tai olenpas.. Salomoninsilmukkahuivi on valmiina, mutta en jaksa nyt ottaa siitä kuvaa. Sekin menee synttärilahjan sijaan joululahjaksi, koska ei ehtinyt valmmistua syntymäpäiviin mennessä. Olisi itseasiassa kyllä valmistunut, mutta etsin kolme päivää kadonnutta virkkuukoukkuani, kunnes syntymäpäivän aamuna vain otin sen miehen työpöydältä.. Mielestäni olin tarkistanut sen jo monta kertaa. Kyllä ihmisen täytyy olla hutilus.

Olen muuten edelleen sairaana. Nelli-Mariakin on vielä nuhassa ja yskässä. Se on ollut oikea kitiäinen tänään. Ajattelin jo että sillä on korvatulehdus, mutta sitten päättelin että itkeskely johtuu juuri puhjenneesta hampaasa, joka on vielä oikeastaan osittain ikenen alla. Ei tuo ainakaan korviansa tunnu aristavan.
Nelli-Maria on muuten aivan mahdoton puolivuotias. Se nousee jo ketterästi tukea vasten seisomaan ja välillä yrittää nousta jopa ilman tukea keskellä lattiaa, mutta se ei onneksi vielä onnistu. Minä kuljen sydän syrjälläni ja vahdin ettei se lyö naamaansa mihinkään.
Nelli on ikäisekseen pienikokoinen, joten sen touhuaminen näyttää tosi hassulta. Aivan kuin joku nelikuinen seisoa tököttäisi. Viivi-Lotta oli Nelli-Marian ikäisenä kolme senttiä pidempi ja neuvolassakin ovat vähän huolissaan Nelluskan pituuskasvusta, joten minuakin pikkuisen pelottaa.
Jos seuraavaan neuvolakäyntiin mennessä ei ole pituutta tullut, niin sitten joudutaan allergiatesteihin. En vain ymmärrä mille tuo muka olisi allerginen, koska mitään muita oireita ei ole tullut mistään ruokalajista. Voikohan koira- tai marsuallergia aiheuttaa pituuskasvun pysähtymistä? Tuskin..

No niin.. Eiköhän siinä ollut vuodatusta tälle illalle. Nyt taidan kaivaa monta päivää makkarin nurkassa pyörineen leskenlehtihuivini esille ja neuloa sitä niin kauan että alkaa väsyttää. Senkin olisi hyvä valmistua jouluksi ;) .