1108077.jpg

No niinhän siinä kävi, että tuli taas käytyä lankakaupoilla. En oo kovinkaan kauaa tiennyt, että yksi kotipaikkakuntani liikkeistä on lankapuoti. Ajatelkaa! Oon kuvitellut että siellä myydään postikortteja ym. ja kerrotaan paikkakunnasta turisteille. Puodin nimi kun on Neuvonta-asema. Nimi tulee kai siitä, että siellä on ollut kangaspuita ym. ja myyjä on neuvonut asiakkaille niiden käyttöä ja muuta käsityöjuttua.
Tänään sitten ajelin puodin ohitse ja näin sen mahtavan lankavalikoiman näyteikkunan lävitse. Ei muuta kuin hain miehen pois töistä ja sitten pankkiautomaatin kautta Neuvonta-asemalle. Menin niin viime tipassa ennen sulkeutumista, että mukaan tarttui vain kolme kerää Sandnesin Alpakkaa ja JMRA Bamboo-pyöröpuikot. Harmitti kamalasti kun Addin pyöröjä oli saatavilla vain koossa 7 ja nekin oli metalliset. Tahtoisin jo kovasti ensimmäiset Addini, kun niitä niin tunnutaan kehuvan.

1108080.jpg

Menin oikeasti katsomaan olisiko siellä ollut Dropsin Alpakkaa, koska luulenpa että lankani ei riitä leskenlehtihuiviin. Sitä ei löytynyt, mutta kolmea muuta alpakkalankaa kyllä. Päädyin sitten Sandnesiin, koska siitä löytyi aivan ihana petroolinen väri. Tokassa kuvassa väri näkyy paremmin kuin ekassa, mutta luonnossa se on paljon syvemmän petroolia eikä tuollaista kummallista vihertävän mustaa.

Käyn ehdottomasti tuolla puodissa vielä toisen ja varmaan kolmannenkin kerran. Siellä oli kaikkea ihanaa. Harmi kun en tällä kertaa ehtinyt tutkailla tarjontaa sen paremmin. Kangaspuutkin bongasin, joten en tiedä saako siellä edelleen opetella kutomaan. Saattoivat toki olla myös koristeena.
Harmittaa kamalasti, kun kuulin huhuja että tuo puoti on lopettamassa. Juuri kun minä sen vasta löysin :( .

Nyt täytyy mennä lappamaan tytölle puuroa nassuun.

Ps. Unohdin muuten mainita, että viime viikon Keskisen reissultakin tarttui mukaan kaksi kerää Isoveljeä poistuvan värin erästä sekä kahdet Prymin bambusukkapuikot ja metalliset pikkupyöröt..