Onpas taas upea joulukuu.. Lumi on sulanut kokonaan pois ja ilma on syksyinen. Olisin niin tahtonut valkean joulun ja muutenkin lunta, että lapset ja koira saisivat juosta hangessa ja päästäis taas koko perheen voimalla yhteiselle pitkälle kävelyretkelle. Viime talvena tavattiin tehdä kävelyretkiä, jolloin puettiin itsemme lämpimästi ja kesken kävelyretken saatettiin hypätä isoon lumikasaan ja leikkiä lumisotaa. Koirakin nautti kamalasti, kun sai peuhata lumessa. Nyt ei ole mitään muuta kuin vettä ja loskaa, joka kulkeutuu koiran tassuissa sisälle eikä meidän kylppäri ole toiminnassa, että voisi edes ne tassut pestä.

Remontti muuten etenee hitaasti ja varmasti. Sauna on lauteita ja kiuasta vaille valmis. Kiuaskin kyllä löytyy jo tuolta meidän autotallista, mutta sitä ei ole vain vielä kannettu paikoilleen. Sauna valmistuu kyllä jouluksi, mutta kylppäri taitaa jäädä kesken. Ei siis päästä joulusaunaan omaan kotiin, vaikka sitä niin kovasti toivottiin ja odotettiin. Kun tuota kylpyhuonetta kesällä alettiin remontoimaan, niin en olisi ikinä uskonut että vielä joulukuussakin se on kesken. Silloin en kyllä vielä tiennyt myöskään kosteus- ja homevaurioista, joiden takia koko kylpyhuone ja sauna jouduttiin rakentamaan alusta asti uusiksi. On tuossa ollut kova työ ja murehtiminen, mutta nytpä se onkin sitten tehty niin hyvin että tuskin koskaan enää tarttee suurempaa remonttia.

Nelli-Maria on ihana. Se nousee seisomaan jo ihan kepeästi kunhan vain on joku pienenpieni tuki. Imuri kelpaa, tuoli kelpaa, jopa joku pieni lelu kelpaa tueksi :). Kyllä se sitten myös kaatuilee ja lyö päänsä lattiaan monta kertaa päivässä, mutta on ollut kyllä hienoa seurata kuinka se päivä päivältä kehittyy ja nuo kaatumiset on jääneet pikkuhiljaa vähemmälle ja jalat seisoa tököttää jo tukevasti. Yrittää jopa ottaa pieniä askelia.

Viivi-Lotta on alkanut auttaa mua siivoamisessa. Se on kultainen. Eilenkään ei tarvinnut kuin kerran pyytää keräämään lelut pois lattialta kun se siivosikin koko huoneensa. Minun ei oikeastaan tarvinnut kuin imuroida.
Siskokset pelleilee jo kovasti yhdessä. Möyrivät lattialla ja nauravat. Viivi-Lotta puhaltelee Nelli-Mariaa mahaan ja Nelli-Maria repii Viivi-Lottaa hiuksista ja kikattaa. Ihanaa :) .

Käsitöissä ei ole tapahtunut mitään merkittävää. Eilen neuloin pumpulihuivia aika pitkästi. Siitä tosin ei tulekaan pumpulihuivia. Teen muuten sileää neuletta, mutta molemmissa päissä on pumpulihuivin pitsikuviota.
Leskenlehtihuiviakin neuloin taas muutaman kerroksen illalla. Tuntuu ettei se valmistu koskaan vaikka on kuitenkin helppoa neulottavaa ja tykkään valtavasti tuosta Dropsin Alpacasta. Kyllähän nuo valmistuisi nopeasti jos mulla olis oikeasti aikaa neuloa niitä silloin kun haluan. Neulominen ei vaan aina suju niin hienosti, kun täytyy samalla vahtia tuota nuorempaa neitiä ettei se ihan muksi itseään sairaalakuntoon. Se on muuten valtavan kiinnostunut mun langoistani. Ehkäpä siitäkin tulee neuloja. Toinen sen uusi lempparipuuha on kaataa kaikki Viivi-Lotan palapelin palat lattialle ja tutkia niitä. Se viihtyy niiden parissa vaikka kuinka kauan.

Tähän loppuun liitän uuden musiikkilöytöni. Tykkään tosi paljon :). Kyseessä siis Chisu ja Mun koti ei oo täällä.